3 Aralık Engelliler Günü

Yayınlanma Başkanın Konuşmaları

Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bir insanın engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır; ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir.

Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım. Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Bir gün bizim de sakat kalabileceğimizi aklımızdan çıkarmadan, onlara yardımcı olalım.

Bizlerde Susurluk Belediyesi olarak tüm Engelli vatandaşlarımızla sürekli diyalog halinde olarak tüm ihtiyaçlarını ve en önemlisi tüm engellerini kaldırmak onlara yardımcı olmak için günün 24 saati bizlere ulaşabilirliklerini sağlayarak destek olmaktayız. Bedensel engelli vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda, akülü ve normal tekerlekli sandalye yardımlarımız ve 3 tekerlekli elektrikli bisiklet yardımlarımız sürüyor. Engelli çocuklarımızın diğer engelli olmayan yaşıtlarıyla bir arada oynayabilmesi için hazırlanan birlikte oynamamıza engel yok çocuk parkı yine bu projelerimizden birisi.

Bizim de bir gün engelli olabileceğimiz gerçeğini hatırlatarak, yılın 365 günü 24 saat engellilerimizin hizmetinde olma teminatını vererek, Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.

Susurluk Belediye Başkanı